Wat is the Human Pin Code?

De Human Pin Code (of de DNA Pincode) is een buitengewoon accurate methode waarmee men de individuele persoonlijkheid kan analyseren en de synergie van relaties in kaart kan brengen.

The Human Pin Code onthult je kwaliteiten en valkuilen, doel in het leven, levenslessen, capaciteiten op het professionele vlak. Ontdek je potentieel en hoe je dit kunt aanwenden om in je kracht te staan én ook hoe het tegen je kan werken....

The Human Pin Code laat je zien wie je werkelijk bent, wat je uniek maakt en dat je alles in je hebt  om het leven te leiden dat werkelijk bij je past én hoe je dat aan kunt pakken.

Inzicht in je Human Pin Code geeft inzicht in jezelf en je relaties.

Uitgangspunt om the Human Pin Code te berekenen is de geboortedatum.
De HPC Practitioner extrapoleert deze in een matrix waaruit alle facetten van de persoonlijkheid van betrokken persoon worden gelezen. Op grond van waarnemingen worden conclusies getrokken en verwachtingen benoemd die verder gaan dan wat op het eerste oog wordt waargenomen.


De matrix wordt gevormd door acht posities die elk voor een facet van je persoonlijkheid staan: hoe je jezelf  waarneemt, hoe je op meer oppervlakking niveau met mensen omgaat (kennissen, collega´s), je onderbewuste  persoonlijkheid,  de conditionering door de mensen om je heen, waar je naar moet streven om balans en harmonie in je leven te bewaren, je levenslessen, levensdoel, hoe je reageert op situaties in je leven, hoe je reageert op anderen... 

Elk nummer in de matrix is als het ware de sleutel tot de positie waar het staat. Elk nummer, elk element, elke positie in de matrix heeft haar eigen kwaliteiten, haar actieve en reactieve zijden.

 

De vragen die overal bij de introductie van the Human Pin Code naar voren komen zijn steeds dezelfde:
Hoe kan dit werken? Er zijn toch zoveel mensen op dezelfde dag geboren? Hebben die dan allemaal dezelfde pincode? En hoe zit het met tweelingen, meerlingen? En wat met mensen die op dezelfde dag zijn geboren? Zijn die dan allemaal precies hetzelfde? Hoe kan deze methode nou werken?

Het zit als volgt:
mensen die op dezelfde dag zijn geboren, zijn niet allemaal precies hetzelfde.
Ja, ze hebben dezelfde Pin Code en ze hebben het potentieel om op dezelfde wijze op situaties te reageren, maar dat doen ze niet.
Als een HPC Practitioner een Human Pin Code analyse maakt is hij/zij in staat het potentieel van die persoon te zien en in feite ziet hij/zij het potentieel van alle mensen die op die dag zijn geboren. Echter dit potentieel is in de vormende jaren beïnvloed door de mensen rondom die persoon, in het bijzonder door de ouders/opvoeders en broers & zussen.

Elk nummer in de Human Pin Code heeft zijn ¨actieve¨ en ¨reactieve¨ zijden.
Iemand die bijvoorbeeld op de 1e van de maand is geboren, heeft een één in zijn/haar persoonlijkheid.
Deze persoon heeft de potentie een leider te zijn, opgewekt, creatief, vol vertrouwen enz. Hij/zij heeft echter ook de potentie om temperamentvol te zijn, egoïstisch, een laag zelfbeeld te hebben enz.
Hoe deze persoon dus die één in persoonlijkheid uitdrukt, hangt af van de invloeden in het verleden en de huidige omgeving. Bovendien wordt die 1 ook beïnvloed door de overige cijfers in de Human Pin Code.
Een gecertificeerde HPC Practitioner begrijpt bovendien het effect van de decennia en de synergiën, beiden belangrijke factoren die de Pin Code eveneens beïnvloeden.

Om iemand volledig identiek te laten zijn aan een andere persoon moeten de ouders van beide personen precies dezelfde geboortedatum hebben. De kans hierop is onvoorstelbaar klein...
Wat tweelingen/meerlingen betreft: vanzelfsprekend groeien zij in potentie wél met dezelfde ouderlijke invloed op. Zij hebben echter een intense broer/zus invloed op elkaar die twee mensen die elkaar niet kennen nooit zullen hebben. De Pin Code van tweelingen/meerlingen wordt bepaald door de synergie van hun Pin Codes.


Voor meer informatie en praktische voorbeelden: zie de interviews met Douglas Forbes op
www.pinkodtr.com  (klik op tv)  en
http://lifeonmaui.com/newest-show/


BOEKEN:

 • THE HUMAN PIN CODE, De 9 sleutels tot inzicht in jezelf, ISBN 978 90 8989 390 1.
  Nederlandse vertaling van ¨9 Keys to your Destiny¨ van Douglas Forbes,  vertaald door Persklaar Groningen, bewerkt door Marie-José Capello.
  Uitgeverij Terra Lannoo, ISBN  978-90-8989-390-1.
  Een handzaam boekje waarmee je spelenderwijs met  je eigen Human Pin Code kennismaakt. 

ERRATUM
Helaas is tijdens het drukproces op blz. 18 een storende fout in het boek geslopen:
Box 7 wordt niet gevormd door box 2 + 3
maar DOOR BOX 1 + 2.

Box 6 wordt niet gevormd door  box 1 + 2
maar DOOR BOX 2 + 3.

Download hier de erratum pagina. 

 

 • HUMAN PIN CODE, The Sacred Maths in your Birth Date,  ISBN 186916001-0.
  Behandelt de basisprincipes van the Human Pin Code (alleen in het Engels en Turks verschenen).

 

 • HUMAN PIN CODE, Relationships, ISBN 9-781869-160104
  Behandelt de Synergie Pin Codes (alleen in het Engels verschenen).

 

 • DNA-PINCODE, discover your inner soul and unlock the 9 Keys to your Destiny, ISBN 0-620-36780-6.
  Nederlandse versie: the Human Pin Code, de 9 sleutels tot inzicht in jezelf.