Het Ontstaan

 

De Human Pin Code is ontwikkeld door Douglas Forbes, uit Johannesburg.

 

Douglas Forbes is opgegroeid in Zambia. Hij was al op zeer jonge leeftijd geïntrigeerd door de cycli van de natuur en had al vroeg een passie voor mathematica en (meta)fysica. Tijdens vele reizen en ervaringen heeft Douglas een breed scala wetenschappelijke, esoterische en mathematische systemen bestudeerd en aldoende een zeer grote wijsheid over de menselijke natuur verworven.

In zijn zoektocht naar een accurate methode om de levensreis van een persoon te omschrijven heeft Douglas, na zijn studie antropologie, o.a. astrologie, de kabbalah, de tarot, numerologie, bioritmes en de bijbel bestudeerd.

Met the Human Pin Code is Douglas Forbes is erin geslaagd feiten uit de biogenetica, fysica, psychologie, fysiologie en biomathematica samen te vatten en te integreren in een eenvoudig en begrijpelijk assessment van menselijk gedrag en persoonlijkheid. Over een periode van ruim 25 jaar en met behulp van meer dan 30.000 ´case studies´ heeft hij de Human Pin Code ontwikkeld en verfijnd.

In Zuid Afrika is the Human Pin Code al jarenlang een begrip. Ondertussen heeft Douglas Forbes the Human Pin Code uitgedragen naar Europa, Australië, Tasmanie, Hawaii, Turkije.

In 2006 is the Human Pin Code door Douglas in België geïntroduceerd. In november 2008, maart en november 2009 volgden meer workshops met deelnemers uit België, Nederland en Frankrijk.
In Nederland is the Human Pin Code in 2011 geïntroduceerd.
In Europa heeft Douglas Forbes het certificaat Human Pin Code Practitioner tot nog toe aan één persoon uitgereikt.